Rebem el premi del Consell Social en reconeixement a les bones pràctiques de responsabilitat social corporativa en les Festes de la UdL

El Consell Social ha volgut reconèixer les festes que organitzem destacant que van mes enllà del com...

Les Festes de la Universitat de Lleida organitzades pel Consell de l'Estudiantat van rebre el premi del Consell Social de la UdL en reconeixement a les bones pràctiques de responsabilitat social corporativa. La candidatura per optar al premi s'anomenava: " Festes de l'estudiantat : 1️⃣ INCLUSIVES , 2️⃣ PARTICIPATIVES , 3️⃣ SOSTENIBLES , 4️⃣ SEGURES i 5️⃣ DE PROXIMITAT !".

La Festa Major s’organitza des de fa 26 edicions. L’objectiu és unir als estudiants d'arreu per celebrar la joia de ser universitari. Des del curs 2020/2021 s’ha sumat la Festa de benvinguda . Originada per marcar la represa de les classes presencials, s’ha consolidat alternativa a les novatades. A aquestes dues jornades festives se’ls suma des de la Intercampus de Cappont, les Santes botifarrades i la Setmana Cultural del Campus de la Salut i l’Agrocarnaval i Agrònom de Ferro de l’ETSEA, organitzades també pels CE dels centres i/o col·lectius estudiantils.

Quan procurem la seva organització, no només estem pendents d’assegurar el divertiment de tots els participants. Anem més enllà, mostrant el nostre compromís amb l’entorn i ho fem a través dels 5 punts clau d'un pla d’acció predefinit. Resumidament :

  • 1️⃣ Festes Inclusives : tothom pot participar-hi sense distinció. Tots els nostres emplaçaments han de ser accessibles per a totes les persones. Entre altres, col·laborem amb entitats com la Fundació Antisida de Lleida per fer tallers de divulgació sobre prevenció infecció VIH i ETS.
  • 2️⃣ Participatives . Creem caliu universitari convidant a totes les associacions de la UdL, des de la Colla Castellera de Los Marracos, la Colla Bastonera del Pla de l’Aigua, passant per HackEPS i IAESTE i arribant a ADINU o l'AEP.
  • 3️⃣ Sostenibles . Sent conscients de l’impacte que poden tenir les nostres festes en el medi ambient, activem un protocol de minoració dels residus, de reciclatge i de reutilització de gots. Limitant la producció de brossa i reciclant la que no es pot eliminar.
  • 4️⃣ Segures . Conscients que la nit i l’alcohol pot propiciar l’aparició de comportaments censurables, per eliminar-los i que les nostres festes siguin lliures d’agressions sexistes i de l'abús d’alcohol excessiu, amb el Centre Dolors Piera ubiquem punts lila a les festes. Actualment estem tancant la confecció d’un protocol d’abordatge integral de tots aquests comportaments específic per les festes a la ÜdL. A part, amb el programa NITSQ de l'Ajuntament de Lleida formem al personal de les barres sobre l'abús d'alcohol i per donar resposta a les possibles agressions.
  • 5️⃣ I per acabar, festes De proximitat ! Fomentem el talent jove lleidatà contractant a joves promeses de l’àmbit musical ponentí.

En l'acte d'entrega dels premis va intervenir en Carlos Sánchez Borrell, vicecoordinador primer del CEUdL, acompanyat de Xavier Ramon Molins, vicecoordinador segon, Xavier Pinent Sans, actual tresorer, i Josep Maria Giménez Sentís, assessor a la coordinació amb funcions executives i responsable de l'organització de les Festes Majors i Festes de benvinguda dels cursos 2018/2019 a l'actual.

Gaudim molt de l’organització de les festes i assumim gratament la responsabilitat que implica. No es només un premi a la bona feina del CEUdL actual, és un premi a tot l’estudiantat que al llarg dels anys s’hi ha implicat i participat desinteressadament. Gràcies Consell Social!

Altres :



PremisCSFestes4membres
Anterior notícia 22/09/22: Festa de benvinguda al curs 2022/23
Següent notícia El Consell de l'Estudiantat renova el seu equip de coordinació