I JORNADA DE REPRESENTACIÓ ESTUDIANTIL (2023)

Informació bàsica

Aquesta activitat té com a objectiu proporcionar als representats estudiantils les eines necessàries per exercir el seu paper de manera efectiva i representar els interessos dels seus companys de la millor manera possible.

Durant aquesta jornada de formació, es cobriran temes importants com el paper dels representants estudiantils en la presa de decisions i la gestió de conflictes, i també es proporcionarà informació sobre els drets i deures dels estudiants i les eines disponibles per a la participació activa en la vida universitària.

Els participants tindran l'oportunitat d'interactuar amb altres representants estudiantils i compartir les seves experiències, el qual els permetrà aprendre de les diferents perspectives i enfocaments. També se'ls proporcionaran habilitats pràctiques, com la capacitat de comunicar- se de manera efectiva amb altres estudiants i líders universitaris, i la capacitat de treballar en equip i liderar projectes.

Al final de la jornada, els participants sortiran amb una comprensió clara del seu paper com a representants estudiantils i estaran millor preparats per a treballar en col·laboració amb altres estudiants i líders universitaris per fer una diferència positiva en la seva comunitat universitària.

La jornada estarà estructurada en diferents sessions que cobriran temàtiques diverses que afecten els representants estudiantils.

DATA i LOCALITZACIÓ:

 • Dissabte 15 d'abril de 2023 - Campus de Cappont.

DESTINATARIS:

 • L’activitat està adreçada a tots els estudiants de la UdL que hi vulguin participar. Es prioritzaran els membres dels Consells de l’Estudiantat de les diferents facultats de la Universitat de Lleida, així com la participació de membres de tots els centres. Una vegada tancat el període d'inscripció, en cas de ser admès, rebrà un correu de confirmació.

DURADA:

 • De 9.00 h a 20.00 h, amb una pausa de 14.00 h a 16.00 h (consultar programa complet més a baix).

INSCRIPCIONS I PREU:


Objectius

 1. Proporcionar als representants estudiantils les eines necessàries per a exercir el seu paper de manera efectiva i representar els interessos dels estudiants de manera adequada.
 2. Ajudar als representants estudiantils a entendre el seu paper en la presa de decisions i en la gestió de conflictes, i proporcionar-los habilitats per abordar aquestes situacions de manera efectiva.
 3. Informar els representants estudiantils sobre els seus drets i deures com a estudiants i com a representants, i sobre les eines disponibles per a la participació activa en la vida acadèmica.
 4. Proporcionar als representants estudiantils habilitats pràctiques, com la capacitat de comunicar-se de manera efectiva amb altres estudiants i líders universitaris, i la capacitat de treballar en equip i liderar projectes.
 5. Fomentar la interacció i l'intercanvi d'idees entre els representants estudiantils, de manera que puguin aprendre els uns dels altres i compartir experiències i bones pràctiques.
 6. Inspirar i motivar als representants estudiantils perquè es converteixin en líders efectius i agents de canvi en la seva comunitat acadèmica.
 7. Enfortir la relació entre els representants estudiantils i els líders universitaris, de manera que puguin treballar junts de manera efectiva per aconseguir els objectius dels estudiants.


Continguts

Sessió 1: Fem representació estudiantil!

 • Sessió 1.1. – Estructura de la representació estudiantil a la Universitat de Lleida. (1h)
 • Sessió 1.2. – Comunicar no és només parlar. Taller d’oratòria. (30 min)

Sessió 2: Més allà de la nostra universitat: representació estudiantil en àmbits nacionals i internacionals. (1 h)

 • Sessió 2.1. – CREUP
 • Sessió 2.2. – CEUNE
 • Sessió 2.3. - Organitzacions d'àmbit sectorial

Sessió 3: Coneixem les lleis que regulen el sistema universitari.

 • Sessió 3.1. – Llei de convivència de la Universitat de Lleida (LCU) i Llei Orgànica del Sistema Universitari (LOSU). (40 min)

Sessió 4: La intranet del Consell de l’Estudiantat: com funciona i per a què serveix? (45 min)

Sessió 5: Ser universitari sense morir en l’intent: eines i facilitats.

 • Sessió 5.1. – Normativa d’avaluació i qualificació de la UdL (30 min)
 • Sessió 5.2. – Serveis de la Universitat de Lleida. (30 min)
 • Sessió 5.3. – Eines per facilitar el teu pas per la universitat. (30 min)

Taller 1: Atenció a l’estudiantat. Resolució de problemes. (40 min)


Horaris

Hora d’inici

Hora de finalització

Títol de l’activitat

Localització

09.00

09.30

Inauguració

Polivalent 2

09.35

11.00

Sessió 1

Polivalent 2

11.00

11.25

Coffe Break

Polivalent 2

11.25

12:25

Sessió 2

Polivalent 2

12.30

13.10

Sessió 3

Polivalent 2

13.15

14.30 (aprox)

Acte protocol·lari

Auditori

14.30

16.00

Dinar

 

16.00

17.00

Sessió 4

Polivalent 2

17.05

18.35 Sessió 5

Polivalent 2

18.40

19.20

Taller 1

Polivalent 2 

19.25

20.00

Clausura

Polivalent 2